Addvertisment 1

Advertisment 3

Thursday, 19 July 2012

Moist Choc Steamed Cake(kek Kukus Coklat Lembap)...senang giler

haaaaa...ni diaa...konon nak try loyang baru yang dibeli dari Kak Halimahton (ejen Eslene)..tak sia-sia beli sebab murah jer (RM16.90). Dah agak lama loyang ni lepak kat ofis..hampir sebulan jugak. Nak buat camno eh...busy momma nan sorang ni.

Balik je rumah, mula la plan nak RASMI loyang ni, maka godak-godek jumpalah 2 bungkus tepung kek segera yang dibeli dengan Harga RM7.50/bungkus.

Senang je nak buat, ikut je arahan kat label...malas punya pasal mix bahan-bahan dengan garfu sambil lepak depan TV......ahakss tahap dewa kemalasan ni, mintak mahap le ye tak kuasa momma nak contribute tenaga selepas berhempas pulas di siang hari

siap je mix bahan-bahan..terus tuang dalam loyang dan taruk dalam periuk kukus....sementara nak tunggu kek siap sempat lah mandi dan solat maghrib. Cun-cun je masa 45 minit dan terus jenguk kek..test kek takut jugak kalau-kalau kek tak masak lagi....jeng...jeng...DAH SIAP!!!

tak sempat nak posing kek ni dah hilang sikit...heheh....memang berbaloi...next time boleh buat lagi tapi nak try versi cupcake pulak.....

senang betul kek ni menjadi.....mix dengan garfu pun naik cantik kek ni macam Pro yang buat...memang best!!...jemput mamam kek ni..hehheh....tambah kalori sikit sebelum puasa...

Salam Ramadhan buat semua....semoga Ramadhan kali ini membawa berjuta barokah dari Allah.....