Addvertisment 1

Advertisment 3

Thursday, 21 June 2012

Sabun merawat resdung buatan sendiri

sesaja nak share..orang cakap jka share ilmu kita takkan rugi malah ilmu akan makin bertambah....

mesti ada yang mengalami masalah resdung...bangun pagi je gerenti bersin ...aaacchhhhooo!!!...takmo berenti sampai la ke tengah hari...ada juga yang gatal-gatal bawah mata bila makan makanan laut (kerang, udang, belacan)....ada juga yang suka sangat bau bunga kantan....haaa...yang gemar bau bunga kantan tu..jangan buat-buat lupa ye..anda pun dalam famili penghidap resdung......

bukan teman ni nak promote barang tapi nak syor aje...teman pernah makan herba ni......malah teman letak sekali dalam sabun gliserin cair, cairkan blok gliserin dengan kaedah seperti nie .....mudah aje...blok sabun nak dapat kat mana??...haaa..beli kat sini .....

okeh..malas nak bebel panjang-panjang....blok sabun potong kecik-kecik...masukkan ke dalam bekas stainless steel, buat double boiling macam kita cairkan coklat untuk salut Biskut Almond London....taknak kacau kerap sangat sebab nanti sabun berbuih....

Cair je sabun...terus masukkan herba seperti gambar di bawah

herba ini boleh didapati dari mana-mana outlet HPA atau boleh beli online di sini 

Herba ni didatangkan dalam bentuk kapsul, terus je buka kapsul (10 kapsul untuk separuh blok sabun) untuk hasil yang berkesan. Tak perlu tambah air dalam sabun

kacau herba seketika dalam larutan sabun dan tuangkan dalam acuan yang dikehendaki...

apabila sabun beku, bolehlah dibungkus dengan "plastic wrap"

*tak sempat nak snap gambar sabun yang siap....posting ditulis selepas 2 hari sabun dibuat, stok habis...

No comments:

Post a Comment