Addvertisment 1

Advertisment 3

Saturday, 18 February 2012

Cuti-cuti Malaysia Cameron Highlands...sapa cakap Malaysia tak best!!

Asyik dengar kengkawan cite gi Bandung, Jakarta, Ho Chi Minh, Korea, Singapura...dan mana-mana aje destinasi yang agak tak mengizinkan masa dan bajet......stok nak jimat bajet dan masa jdi Cameron Highlands jadi pilihan. Jangan gi Time peak jika tak book hotel...karang tak ada tempat nak menginap......
walaupun time yang dipilih tak jugek cun maka dapat je la Hotel bajet...Hotel Jasmine yang dipilih namanye bajet tapi boleh tahan servis dorang...good!!! 
Ala-ala orang honeymoon...bez nak ngengade dengan hubby because of udara yang nyaman angin sepoi-sepoi bahasa yang menggigit tulang...boleh la jalan pimpin tangan ngan Hubby nak kasi warm sikit...eceh waahhh..halal..takpe kan.....tapi memang syok!!
dari tingkap Hotel Jasmine yang terletak betul-betul kat tempat yang strategik...sebab ada kedai souvenir, gerai makanan, Pasar Pagi dan bertentangan dengan beberapa bangunan Hotel yang agak menarik panoramanya...umpama berada bukan di MALAYSIA...~mood berangan lah kejap....bukan senang nak rilex dari task tetap Wanita berkahwin...~

Tenang dan damai...memang mengasyikan....paling menarik cendawan goreng di Pasar Pagi Tanah Rata...rangup dan manis cendawan segar digoreng deep fry...Strawbery celup coklat juga tak kurang mantap...

 jauh-jauh sayup gerai makanan yang lengkap segalanya...makanan melayu kampung yang enak...gerai yang bersih dan selesa...tak susah nak travel cuti-cuti di Cameron Highlands...
 Deretan kedai Makanan Cina yang tak henti-henti dikunjungi pelanggan....nun jauh di atas sana ada strawberry Garden....berkira-kira nak ke sana dan beberapa tempat lagi....



 tak pasti apakah namanya Pasar ni...deretan kedai-kedai yang menjual sayur, buah, souvenir.....Cendawan goreng, strawberry celop coklat...ramai maxima orang yang berkunjung...lepak kat sini berkemungkinan tak akan sedar kocek dah surut...hehehhe...janji enjoy...
 panjang betul pasar ni...apa pun tak akan puas jika datang sekali je ke Pasar ni sepanjang berada di Cameron Highlands..mesti nak repeat jenjalan kat sini.....
 like heaven....tak mo cakap apae...just enjoy the view......
 plot-plot pokok teh yang sangat comel..tompok-tompok hijau macam carpet.....beshnyerrrrrr terasa macam nak landing atas pokok teh tersebut....
 sejuk je mata bila dijamu dengan view seumpama ni...sihat je mata bila tengok kaler maler hijau yang sejuk...dingin....mmmmm...tak ada ayat nak gambarkan......
 haaaaa....Cameron Valley...Bharat Tea punya port....lepak minum secangkir teh...cari souvenir  berapa banyak souvenir laaa dan jangan lupa beli teh banyak-banyak (buata-buat la lupa diri, macam la takde teh kat luar Cameroin Highlands)
 abih akai nak beli maka blah pulak ke Tea Plantation sekali lagi....sedey mau tinggal ini Teh punya Ladang.....
 jalan-jalan lagi sebelum gerak menjamu perut yang mula nak nyanyi dondang sayang...baru sedar yang sebutir nasi pun belum masuk ke usus ini......penangan Cameron Highlands yang mengasyikkan...sampai lupa nak mamam.....
 sampai laaaaa ke tempat yang mahu dituju....cepat-cepat amik seat.....tak sabar mau MEMBAHAM....mana menu ni...
 Credit to Hunny B... sejuk-sejuk cuaca Cameron Highlands...so pekena ini Steamboat laaahhh...makan time
 lagi bahan steamboat...nampak rupabentuk makanan tersebut...mata cepat je hantar signal ke otak....mau MAMAM....
 Nasi Goreng Ayam???...bolehlaaa...perut sudah lapar ringkas camni pon Oraitlaaaaa.........
 sup & tomyam...mana satu mau...try saja...lalu je tekak, puas hati sebab memang sedap....hangat sekejap badan ni bila dapat makanan sebegini.
I DO LOVE CACTUS.......cantik sangat..........
 more Cactus.....
 suka yang ni juga...macam nak beli semua bawa balik.....

comelka rupa paras Cactus ni....bermacam bentuk, warna, rupa....menarik dan mudah dijaga...rugi jika tak beli banyak-banyak....


last but not least...Strawberry...pick from farm on the journey back.....anak-anak pasti suka sebab ini juga sebahagian aktiviti yang jarang dapat dilihat di luar Cameron Highlands.......

Best kan jadi Wanita dan Momma...penuhkan hidup kita dengan aktiviti menarik...gerenti superb!!!

No comments:

Post a Comment